Πεπραγμένα Ημερίδας Διασφάλισης Ποιότητας στο Πολυτεχνείο Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023, στην κεντρική αίθουσα του Γλωσσικού Κέντρου του Πολυτεχνείου Κρήτης, η ημερίδα με τίτλο «Η Διασφάλιση της Ποιότητας στο Πολυτεχνείο Κρήτης: Εξελίξεις και Προοπτικές». Η εν λόγω ημερίδα διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Αναβάθμιση, Εκσυγχρονισμός και Υποστήριξη της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πολυτεχνείου Κρήτης (ΠΚ)» της Πράξης «Αναβάθμιση της Ποιότητας των ΑΕΙ, για την Αποτελεσματικότερη και Αποδοτικότερη Λειτουργία τους - Υποστήριξη των ΜΟΔΙΠ», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Την εκδήλωση συντόνισε η κα Ελευθερία Μαλανδράκη, Γραμματέας της ΜΟΔΙΠ. Χαιρετισμό απηύθυνε ο κος Φώτιος Κανέλλος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Την ημερίδα άνοιξε η Γενική Διευθύντρια της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), Δρ. Χριστίνα Μπέστα, παρουσιάζοντας τις «Εξελίξεις στην Εσωτερική Διασφάλιση Ποιότητας» και ακολούθησε εκτενής συζήτηση.

Στη συνέχεια, ο κος Μιχαήλ Λαγουδάκης, Καθηγητής της Σχολής ΗΜΜΥ, Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου από τον Οκτώβριο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2023, πρώην Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ και νυν μέλος της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟΔΙΠ, παρουσίασε τους «Άξονες δράσεων, στόχους και αποτελέσματα του έργου ΜΟΔΙΠ του ΠΚ».

Η παρουσίαση «Πιστοποίηση Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του ΠΚ» πραγματοποιήθηκε από τον κο Φώτιο Κανέλλο, Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής ΗΜΜΥ, Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Διά Βίου Μάθησης και Εξωστρέφειας, Πρόεδρο της ΜΟΔΙΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης και Επιστημονικά Υπεύθυνο του Έργου από τον Φεβρουάριο 2023 έως και σήμερα.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη παρουσίαση του κου Νικολάου Ι. Μιχαλολιάκου, Προέδρου της εταιρείας AQS, με θέμα «Δράσεις επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού του ΠΚ».

Το «Νέο Πληροφοριακό Σύστημα της ΜΟΔΙΠ (QA)» παρουσιάστηκε από την κα Ανδρεανή Λυρώνη, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Υπηρεσίας Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟΔΙΠ του ΠΚ.

Ο Δρ. Νικόλαος Σπανουδάκης, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ, Διευθυντής Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του ΚΕΔΙΒΙΜ του ΠΚ και μέλος της Επιτροπής Διασφάλισης Ποιότητας της ΜΟΔΙΠ του ΠΚ, παρουσίασε την εφαρμογή «Περιγράμματα Μαθημάτων», η οποία αναπτύχθηκε εντός του ΠΚ και συμπληρώνει το Πληροφοριακό Σύστημα της ΜΟΔΙΠ ΠΚ.

Τέλος, η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση «Η μετάβαση στη Φοιτητοκεντρική Διδασκαλία και Μάθηση» από την Δρ. Ευαγγελία Κρασαδάκη, μέλος ΕΔΙΠ της Σχολής ΜΠΔ και Επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Υποστήριξης Διδασκαλίας και Μάθησης (ΚΕΔΙΜΑ) του ΠΚ.

Στην ημερίδα συμμετείχαν καθηγητές, προσωπικό και φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων, Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), Καθ. Φώτιος Μαυροματάκης. Επίσης, παρακολούθησε την ημερίδα και έκανε παρέμβαση η κα Ηλέκτρα Δικαιάκου από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κεντρικού Ταμείου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

Δείτε το album με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό: https://photos.app.goo.gl/8wqrXYZTvhp5nYKJ9

Παρακολουθήστε το πλήρες βίντεο της ημερίδας: https://www.youtube.com/watch?v=BeX9PNwuPxg

Τέλος, δείτε τις διαφάνειες όλων των παρουσιάσεων που βρίσκονται συγκεντρωμένες παρακάτω.